!!! POZOR !!!
Poštovné zdarma pri nákupe nad 50,-Eur / 1300,- CZK - službou PACKETA - platí až do odvolania !!! Pred tým, ako si objednáte živé zviera z našej ponuky, je nevyhnutné si najprv prečítať naše dodacie podmienky !!! Zasielame do celej EU ! V prípade nočných teplôt pod 5 °C je nevyhnutné si do balíka prikúpiť HEAT PACK - Výhrevné vrecko z našej ponuky !!!

Phidippus Apacheanus

Phidippus Apacheanus, ľudovo Apačská skákavka je skákajúci pavúk, ktorý pochádza z juhozápadných štátov Severnej Ameriky. Najpočetnejší výskyt je v štátoch Nebraska, Utah, Texas a Arizona. Phidippus Apacheanus obýva rôzne biotopy vrátane suchých pastvín, polí a púští. Bežne sa vyskytuje na kríkoch, kaktusoch a inej trvalej vegetácii v suchých oblastiach. Vyžaduje nižšiu vlhkosť v teráriu, takže jemne kropíme max. 2-3 krát do  týždňa. Veľkosť pavúka sa pohybuje v rozmedzí od 0,4 cm u malých samcov do 2,2 cm u veľkých gravidných samíc. Samica je prevažne čierna s oranžovými prvkami na hlavohrudi a bruchu. Môže mať čierny pruh na bruchu a žlté, oranžové alebo červené sfarbenie chrbta. Samec je podobného vzhľadu, ale je zvyčajne červeno-oranžový a má pevné sfarbenie. Palpy samca sú tmavé. Malé pavúky pripomínajú dospelé samice, ale môžu mať čierne telo s čiernymi segmentami nôh. Chelicery sú dúhovo zelené. Pohlavnú dospelosť dosahujú už vo veku 5-7 mesiacov. Jedná sa o agresívnejší druh a taktiež hyperaktívny, takže ho neodporúčame začínajúcim chovateľom.

Cookies

Aby sme mohli lepšie analyzovať používanie našej webovej stránky, vylepšovať ju a tým zvyšovať Váš užívateľský komfort a tiež Vám lepšie ponúknuť naše produkty, radi by sme využívali súbory cookies. Pokiaľ s tým súhlasíte, prosíme kliknite na tlačidlo „Súhlasím”.