!!! POZOR !!!
Poštovné zdarma pri nákupe nad 50,-Eur / 1300,- CZK - službou PACKETA - platí až do odvolania !!! Pred tým, ako si objednáte živé zviera z našej ponuky, je nevyhnutné si najprv prečítať naše dodacie podmienky !!! Zasielame do celej EU ! V prípade nočných teplôt pod 5 °C je nevyhnutné si do balíka prikúpiť HEAT PACK - Výhrevné vrecko z našej ponuky !!!

Hasarius Adansoni

Hasarius Adansoni, známy aj pod názvom Adansonova domáca skákavka, alebo pod názvom Skákavka Skleníková – najčastejšie u nás obýva skleníky - je druh skákajúceho pavúka z čeľade Salticidae, ktorý je rozšírený po celom svete. Napriek tomu, že pôvodne pochádza z Afriky a u nás nikdy pred tým nežila, sa dokonale prispôsobila aj našim podmienkam. Hasarius Adansoni je veľmi obľúbený medzi amatérskymi  chovateľmi pavúkov, pretože je to veľmi pozoruhodný druh. Tento druh pavúka je charakterizovaný hnedou farbou a bielymi škvrnami. Jeho telo je veľké a má dlhé, úzke nohy. Rozdiel medzi samcom a samičkou je veľmi jasný. Samce sú oveľa väčšie, ako samičky a majú väčšie nohy. Samce tiež obvykle majú žiarivejšiu a tmavšiu farbu /až čiernu/ ako samičky. Samce majú tiež väčšiu zadnú časť tela. Hasarius Adansoni má veľmi dobre vyvinuté reflexy. Je známa svojimi rýchlymi a často na oko chaotickými a smiešnymi pohybmi. Má tiež veľmi dobrý zrak a dokáže dokonale pozorovať svoje okolie. Tento druh pavúka je veľmi aktívny v noci, kedy vyhľadáva rôzny hmyz ako potravu. Dokážu loziť po stromoch, kríkoch a takmer po všetkých povrchoch. Ak sa ocitnú v nebezpečenstve, dokážu skočiť obrovskú vzdialenosť, aby unikli do bezpečia. Dorastá do veľkosti 0.7 cm, takže sa radí medzi menšie skákavky . Nie je náročná na chov, nakoľko je zvyknutá na naše klimatické podmienky a taktiež jej stačí nejaké menšie terárium. Určite sa hodí najviac začínajúcim chovateľom.

Cookies

Aby sme mohli lepšie analyzovať používanie našej webovej stránky, vylepšovať ju a tým zvyšovať Váš užívateľský komfort a tiež Vám lepšie ponúknuť naše produkty, radi by sme využívali súbory cookies. Pokiaľ s tým súhlasíte, prosíme kliknite na tlačidlo „Súhlasím”.