!!! POZOR !!!
Poštovné zdarma pri nákupe nad 50,-Eur / 1300,- CZK - službou PACKETA - platí až do odvolania !!! Pred tým, ako si objednáte živé zviera z našej ponuky, je nevyhnutné si najprv prečítať naše dodacie podmienky !!! Zasielame do celej EU ! V prípade nočných teplôt pod 5 °C je nevyhnutné si do balíka prikúpiť HEAT PACK - Výhrevné vrecko z našej ponuky !!!

Dospelosť

   Skákavky dosiahnu dospelosť, keď sa naposledy zvlečú a ich pohlavné orgány sú plne výrazné. U samíc sa objaví na bruchu vo vrchnej časti viditeľné epigynum, akýsi pupok /malá čierna bodka - Viď. obr. č 1/. U samcov sa plne vyvinú na pedipalpoch tzv. "boxerské rukavice" /Viď. obr. č 2/. Po dosiahnutí dospelosti sa už skákavka nebude nikdy zvliekať. Ako skákavky dospievajú, ich metabolizmus sa spomaľuje. Začnú jesť raz týždenne a niekedy aj menej. Samce majú tendenciu jesť menej často, ako samice v tomto štádiu života. Zrelé dospelé jedince budú potrebovať ropvnakú potravu, ako skoro dospelé, len o niečo menšie množstvo. Stále budú skúmať svoje okolie, piť kvapky vody z bočnej steny terária, no všimnete si, že sa budú viac povaľovať vo svojich hojdacích sieťkach a menej času budú tráviť v "teréne" mimo nich. To však neznamená, že spomaľujú, alebo nevládzu. Znamená to, že si užívajú kľudný dospelý život. Doprajte im slnko a vodu a budú z nich šťastní obyvatelia terária. Ak si užívali hry s vami v skorších štádiách, určite si nájdu čas na vás aj v dospelosti. Skákavky zvyčajne dosahujú dospelosť vo veku 12-16 mesiacov a pri správnej starostlivosti žijú ešte ďalších 1-2 roky ako spokojní baculatí dospelí. Čo sa týka párenia, tejto téme sa budeme venovať v samostatnej kapitole.

Cookies

Aby sme mohli lepšie analyzovať používanie našej webovej stránky, vylepšovať ju a tým zvyšovať Váš užívateľský komfort a tiež Vám lepšie ponúknuť naše produkty, radi by sme využívali súbory cookies. Pokiaľ s tým súhlasíte, prosíme kliknite na tlačidlo „Súhlasím”.