!!! POZOR !!!
Poštovné zdarma pri nákupe nad 50,-Eur / 1300,- CZK - službou PACKETA - platí až do odvolania !!! Pred tým, ako si objednáte živé zviera z našej ponuky, je nevyhnutné si najprv prečítať naše dodacie podmienky !!! Zasielame do celej EU ! V prípade nočných teplôt pod 5 °C je nevyhnutné si do balíka prikúpiť HEAT PACK - Výhrevné vrecko z našej ponuky !!!

3. Zvlek

   V období tretieho zvleku, známeho ako 3. instar, dochádza k významným zmenám v telesnej štruktúre pavúka. Práve v tomto čase sa začínajú formovať charakteristické znaky dospelých jedincov, akými sú napríklad zreteľnejšie definované oči a výraznejšie zafarbenie tela, ktoré je dôležité pre rozpoznávanie pohlavia a pri párení. V tejto fáze ešte nie je možné rozoznať pohlavie pavúka, nakoľko sa obe pohlavia výrazne podobajú na dospelú samicu. Kľúčový je tiež rozvoj loveckých schopností, keďže skákavky sú známe svojou zručnosťou v lovení koristi. Počas 3. zvleku je dôležité zabezpečiť pavúkovi dostatočný priestor pre jeho aktivitu a možnosť lovu. V zajatí to znamená mať dostatočne veľké terárium s rôznymi úkrytmi a priestorom pre pohyb. Terárium by malo byť vybavené aj rastlinami a vetvičkami, ktoré pavúkovi poskytnú možnosti pre lezenie a skoky, ktoré sú pre ne charakteristické. V tejto fáze je dôležité dbať na pravidelnú a vyváženú stravu, aby sa pavúk mohol správne vyvíjať a naberať potrebné živiny pre svoj ďalší rast. Ďalším dôležitým aspektom starostlivosti o skákajúceho pavúka v 3. zvleku je regulácia vlhkosti a teploty v teráriu. Vlhkosť by mala byť udržiavaná na optimálnej úrovni, ktorá podporuje správne zvliekanie a zároveň nedovolí rast plesní, ktoré by mohli pavúkovi škodiť. Teplota by mala byť tiež prispôsobená druhu pavúka, no všeobecne by mala byť v rozmedzí, ktoré imituje prirodzené prostredie, v ktorom by sa pavúk nachádzal v prírode.

Cookies

Aby sme mohli lepšie analyzovať používanie našej webovej stránky, vylepšovať ju a tým zvyšovať Váš užívateľský komfort a tiež Vám lepšie ponúknuť naše produkty, radi by sme využívali súbory cookies. Pokiaľ s tým súhlasíte, prosíme kliknite na tlačidlo „Súhlasím”.