!!! POZOR !!!
Poštovné zdarma pri nákupe nad 50,-Eur / 1300,- CZK - službou PACKETA - platí až do odvolania !!! Pred tým, ako si objednáte živé zviera z našej ponuky, je nevyhnutné si najprv prečítať naše dodacie podmienky !!! Zasielame do celej EU ! V prípade nočných teplôt pod 5 °C je nevyhnutné si do balíka prikúpiť HEAT PACK - Výhrevné vrecko z našej ponuky !!!

2. Zvlek

   V živote skákajúceho pavúka je 2. zvlek kľúčovou etapou, ktorá sa nesie v znamení zásadných fyzických zmien a vývoja. Ide o proces, kedy pavúk na zvyšok svojho tela "nasadí" druhý chitinový povlak, čím zosilní svoju ochranu a zlepší svoje schopnosti pri lovení a prežití. Pokiaľ ide o fyzické zmeny, druhý zvlek umožňuje pavúčikovi rásť, čo je zjavné na zväčšujúcom sa tele, o dosť zväčšenej hlave  a dlhších končatinách. Okrem zvýšenia veľkosti dochádza aj k vývoju dôležitých telesných štruktúr. Napríklad, oči skákajúceho pavúka, ktoré sú nevyhnutné pre jeho unikátnu schopnosť vizuálne lokalizovať korisť a efektívne sa pohybovať, sa stávajú výraznejšími a ich vizuálna schopnosť sa zlepšuje. Taktiež, chelicery – ktoré pavúky využívajú na chytanie a usmrcovanie koristi – sa stávajú silnejšími a adaptívnejšími. Z hľadiska správania sa v tomto období môžeme pozorovať výrazné zmeny.  Malí pavúčik úplne opúšťa svoje hniezdo a stáva sa aktívnejším a začína viac skúmať svoje okolie a taktiež sa púšťa do hľadania potravy. V tejto fáze si skákajúci pavúk osvojuje základné techniky lovu, ktoré sú pre jeho druh charakteristické a nesmierne dôležité pre samostatný život v dospelosti. V tejto fáze je čas ich začať kŕmiť ovocnými muškami. Zaujímavosťou je, že počas 2. zvleku mladé skákajúce pavúčiky začínajú prejavovať aj prvky teritoriálneho správania. Hoci sú v tomto veku ešte stále relatívne sociálne a nebránia svoje územia s takou vehemenciou ako dospelé jedince, začínajú si vyberať a brániť miesta, ktoré považujú za vhodné na odpočinok a skrýšu pred možnými hrozbami. Taktiež si začnú stavať svoje vlastné "hojdacie" siete. Tento inštinktívny druh správania je dôležitou predzvesťou ich budúceho, samostatného života.

Cookies

Aby sme mohli lepšie analyzovať používanie našej webovej stránky, vylepšovať ju a tým zvyšovať Váš užívateľský komfort a tiež Vám lepšie ponúknuť naše produkty, radi by sme využívali súbory cookies. Pokiaľ s tým súhlasíte, prosíme kliknite na tlačidlo „Súhlasím”.