Život skákavky od A-Z

V tejto kategórii nájdete stručný popis všetkých vývojových štádií života skákavky od vajíčka až po konečnú fázu - smrť. Každej fáze života sme venovali samostatný článok. Nachádza sa tu 10 tematických článkov, ktoré začínajúcim chovateľom odporúčame naštudovať pred tým, ako s chovom začnú. Vyhľadajte a kliknite na článok, ktorý sa venuje fáze, o ktorú sa zaujímate...

5. Zvlek

5. Zvlek

Tento článok sa zameriava na piatu fázu života skákavky, teda na jej 5. zvlek, ktorý je v odbornej terminológii označovaný ako 5. instar.

4. Zvlek

4. Zvlek

Tento článok sa zameriava na štvrtú, veľmi dôležitú  fázu života skákavky, teda na jeho 4. zvlek, ktorý je v odbornej terminológii označovaný ako 4. instar. Jedná sa o najrizikovejší zvlek v ich živote - po tomto zvleku nastáva obdobie "puberty" :-). 

3. Zvlek

3. Zvlek

Tento článok sa zameriava na tretiu fázu života skákajúceho pavúka, teda na jeho 3. zvlek, ktorý je v odbornej terminológii označovaný ako 3 instar. Tento zvlek je jedným z najdôležitejších a nesie sa v duchu obrovských zmien :-)

2. Zvlek

2. Zvlek

Tento článok sa zameriava na druhú fázu života skákajúceho pavúka, teda na jeho 2. zvlek, ktorý je v odbornej terminológii označovaný ako 2. instar.

1. Zvlek

1. Zvlek

Tento článok sa zameriava na prvú fázu života skákajúceho pavúka, teda na jeho 1. zvlek, ktorý je v odbornej terminológii označovaný ako 1. instar.